![]() 3.8.1 Obuhvat korišćenja poboljšanih sanitarnih prostorija, prema obrazovanju lica na koje se vodi domaćinstvoMetapodaciPeriodika: ČetvorogodišnjaGodina: 2025 |
METAPODACI |
Informacije o indikatoru |
Definicija i metodologija |
Izvor podataka i periodika prikuplјanja podataka |
ID globalnog indikatora |
Datum ažuriranja metapodataka |
Globalni metapodaci |
Informacije o indikatoru | Vrh |
Naziv indikatora | |
3.8.1 Obuhvat korišćenja poboljšanih sanitarnih prostorija, prema obrazovanju lica na koje se vodi domaćinstvo | |
Naziv globalnog indikatora | |
3.8.1 Obuhvat osnovnim zdravstvenim uslugama | |
Potcilj | |
3.8 Postići univerzalni obuhvat zdravstvenom zaštitom, uključujući zaštitu od finansijskog rizika, dostupnost kvalitetnih osnovnih zdravstvenih usluga i dostupnost bezbednih, delotvornih, kvalitetnih i pristupačnih osnovnih lekova i vakcina za sve | |
Cilj | |
Cilj 3. Obezbediti zdrav život i promovisati blagostanje za sve ljude svih generacija |
Definicija i metodologija | Vrh |
Definicija | |
Procenat članova domaćinstava koji koriste poboljšane sanitarne prostorije. | |
Metodološka objašnjenja | |
U poboljšane sanitarne prostorije spada: vodokotlić/ispiranje vodom (otiče u kanalizacione cevi, u septičku jamu, u jamu poljskog WC; otiče, ne zna kuda), poljski WC (ventilisani pokriveni poljski WC, pokriveni poljski WC) i ekološki (suvi) toalet). | |
Način računanja | |
Broj članova domaćinstava koji koriste poboljšane sanitarne prostorije se podeli sa članovima svih domaćinstava i pomnoži sa 100. | |
Jedinica mere | |
% | |
Dostupne dezagregacije | |
Nivo obrazovanja | |
Teritorijalni nivo | |
Republika Srbija |
Izvor podataka i periodika prikuplјanja podataka | Vrh |
Izvor podataka | |
Istraživanje višestrukih pokazatelja (MICS - Multiple Indicator Cluster Survey) | |
Periodika prikuplјanja podataka | |
Četvorogodišnja |
ID globalnog indikatora | Vrh |
C030801 |
Datum ažuriranja metapodataka | Vrh |
27/5/2025 |
Globalni metapodaci | Vrh |
https://unstats.un.org/sdgs/metadata/files/Metadata-03-08-01.pdf |